Anatomi betyder läran om kroppens utseende, uppbyggnad och funktion. 

Det är viktigt att komma ihåg dessa tre saker så vi lättare förstår varför vissa varelser har svårare eller lättare att utföra olika saker och där av får olika problem. 

Det är också viktigt att förstå att allt i kroppen samverkar tillsammans och fallerar ett system följer oftast något med. Att hålla koll på hur de olika organsystemen samverkar kan vi lättare förstå och hitta vart problemet kommer ifrån. 

Det finns bara en signal till muskeln att dra ihop sig så för att få en muskel att slappna av måste signalen upphöra, själv ge signalen att sluta spänna sig = slappna av.

Men säg att signalen inte upphör, och du spänner muskeln under en längre period. Då blir det knutor på musklerna till slut, dom klibbar ihop.

Det är här massagen kommer in och gör skillnad, ibland mindre och ibland större. Bror på hur mycket din kropp svarar på behandlingen. Massagen går ut på att man trycker och drar för att bli av med knutorna.

Jag skulle rekommendera laser till alla besvär du kan tänkas ha, men några exempel kan vara:

  • Muskelbesvär 

  • Atros

  • Sen/Led/ligamentskador

  • Hudskador

  • inre blödningar

  • svullnader

  • Och mycket mer!

Även bra i förebyggande syfte.

Föreläsningarna går ut på att jag kommer att antingen börja till exempel mer powerpionts och sedan gå ut till stallet eller så börjar vi i stallet från start! 

Det som avgör är vad du kommer att få lyssna och lära dig under dagen.

Meningen mer kurser och föreläsningar är att göra andra människor uppmärksamma om tidiga signaler och då kunna utföra jobbet mer eller mindre själva. 

Mental träning går ut på att du är i fokus.

Kommer eventuellt få göra övningar och svara på en hel del frågor.

Det är alltså meningen att du själv ska komma till insikt med vad du behöver göra för att till exempel nå dina mål i livet. 

Inget mål eller riktning är för liten!

I en viss mån kommer jag kunna ta emot hästar för till exempel tillridning, förberedelser till utställning och kvaliter, preblemlösning m.m.

Jag kan även ta hand om ditt stall/gård när du inte själv kan vara en tillgång.

Under denna kategori får man lägga en offert.

"Det finns två kategorier av människor. De som har ont i ryggen och de som kommer att få ont i ryggen." Kristian Berg 

Så som Kristian säger är väldigt sant men också så synd.. Därför är det viktigt att försöka undvika och hjälpa våra kroppar från att ha ont. Problemet handlar oftast om att vi tyvärr rör oss för lite och när vi väl gör det rör vi oss fel. Det är här jag kommer in och hjälper dig.

Passa in utrustning till hästar får en ibland att vilja dra av sig håret.. Då det är väldigt svårt att hitta rätt sadel till rätt häst. 

Jag tycker också att jag ser träns som är felanpassade och utrustning som mest stör hästen än hjälper till mot det problemet du sökte efter en lösning för.

Sen har vi även detta med bett. Som sagt det finns mer än man tror när det kommer till utrustning.

OBS! Behandlingarna är inte ett alternativ till att ersätta Veterinär eller Läkarvård

Har du problem med att du sitter snett i sadeln eller att hästen inte presterar som förut?

Problem med humörsvängningar på hästen eller har du ont i ländryggen?

Har ni svårare att rida i ett varv eller är det någon övning/rörelse som är svårare att utföra? 

Ojämn styrka i kroppen eller värk i axlar och nacke?

Flera vanliga problem är också utrustning som inte passar, ta in och ut från hagen, häst som stannar på hinder, svårare att ställa åt något håll, biter sig fast i bettet.

Ja listan kan bli ganska lång när man väl börjar tänka efter. Och du själv kanske inte vet hur du ska lösa problemet eller komma ut ur dåliga vanor.

Jag kan även hjälpa till med mental träning/coachning. Vill du nå dina mål eller komma framåt med utvecklingen av dig själv eller hästen. Börja träna mer, lägga upp en planering för att börja plugga m.m.

Är det så att du bestämt dig för att börja träna själv men vet inte hur du ska lägga upp ett schema, då kan jag hjälpa dig för passande övningar du kan göra hemma. Och hjälpa till med stretchningen som är viktigt för rörligheten och mycket mer.